Skip to main content

Resepi Roti Jala Azimah

Resepi Roti Jala Azimah : Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Kali ni kak Zee nak share resepi Roti Jala Azimah pulak.


Bahan-bahan yang diperlukan:


  • 3 cawan tepun gandum
  • 2 sb minyak masak
  • 1 biji telur
  • 1/2 cawan susu cair (boleh ganti dengan santan)
  • 2 1/2 cawan air
  • Sedikit serbuk kunyit atau pewarna kuning
  • 1 sk garam



Cara-cara membuatnya:

  1. Blend semua bahan-bahan di atas. Pastikan adunan tidak terlalu likat dan tidak terlalu cair.
  2. Masak menggunakan kuali non stick.
  3. Buat corak yang sesuai jika
  4. Bila dah masak, angkat dan lipat.
Sedia untuk dihidangkan bersama kari ayam / daging.

Ok itu sahaja. Mudahkan? In Shaa Allah akan datang kak Zee akan kongsi resepi kari ayam/ daging pula.

Comments

  1. raya dah nak dekat, mesti banyak roti jala kat tempat saya. dapnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. ramai suka makan roti jala di bulan puasa.. hehehee

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Bubur Lambuk Azimah

Resepi Bubur Lambuk Azimah : Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Sempena bulan Ramadhan al Mubarak yang mulia nie saya ingin mengucapkan selamat berpuasa bagi yang beragama islam…Semoga segala amalan dan ibadah yang dilakukan diterima serta mendapat keberkatan dan rahmat-Nya..Insha Allah…. Mudah-mudahan…

Hari ini saya ingin kongsikan satu resepi yang sering saya buat bila tiba time puasa… Apa lagi kalau bukan bubur lambuk… Resepi asal nie saya dapat dari

Jahitan dan Sulaman Manik #3

Jahitan dan Sulaman Manik #3: Ini adalah contoh untuk jahitan dan sulaman manik yang ke3 kak Zee post di sini. Cantik tak? Boleh klik di atas gambar untuk melihat lebih detail sulaman manik yang kak Zee buatkan ni.